NL / EN
NL / EN
NL / EN
NL / EN
NL / EN
NL / EN

Partners

 

 

Overige

 

 

Onze TOERLANGLAUF-sets hebben de beste warmte-gewicht verhouding voor wintertochten tot ongeveer -20°C met de Glittertind schoen en tot -40°C met onze nieuwe Polar Boots die al jaren gebruikt worden door de Belgische poolreizigers Alain Hubert en Dixie Dansercoer.

Onze langlauflatten zijn voorzien van snijkanten zodat je ook op ijzige hellingen grip blijft houden. Deze hebben we in twee breedtes. De smalste, de Glittertind, is ook de snelste ski en die raden wij aan voor vlakker terrein wanneer je veel afstand wil kunnen afleggen. Onze breedste ski, de Eon, raden wij eerder aan voor moeilijker terrein waarbij er rekening moet gehouden worden met het feit dat deze trager is.

Wij hebben gekozen voor Rottefella NNN BC bindingen, de huidige norm in backcountry bindingen.

Stijgvellen zorgen ervoor dat je met gemak je pulka kan trekken of een stijle helling op geraakt zonder dat je skis onder je voeten weg schuiven.

Onze skistokken zijn voorzien van grote tellers, zodat ze niet wegzakken in de sneeuw.

Dit is dus eigenlijk een uit de kluiten gewassen langlaufset voor backcountry gebruik. Een erg populaire combinatie in Scandinavie, maar natuurlijk ook elders inzetbaar. Wij hebben een groot assortiment schoenmaten en skilatten in verschillende lengtes.

Let op! Dit zijn dus niet de toerskis die men vooral in de Alpen gebruikt waar je de hiel van kan vastzetten!

We hebben ook een beperkte maat Telemark skis en botten te huur. Mail ons voor meer informatie.


 

 

 

Vind je je materiaal niet? Laat het ons weten: koen@slow-motion.be


Prijzen onder voorbehoud. Waarborg en huur dienen betaald te worden bij afhaling. De huurder verklaart akkoord te gaan met de verhuurvoorwaarden. Gebruik van ons materiaal is op eigen risico.